latinica  ћирилица
19/07/2015 |  18:58 | Аутор: РТС

Спремао се да "нападне" талас, а напала га ајкула! (ВИДЕО)

Усред данашњег такмичења у јахању на таласима у Јужној Африци, ајкуле напале аустралијског сурфера, троструког свјетског шампиона Мика Фенинга. Срећом, извукао се без повреда.
Ајкуле напале аустралијског сурфера (Фото: Fox Sports) -
Ајкуле напале аустралијског сурфера (Фото: Fox Sports)

Сурфери знају да се баве опасним послом. Не само због таласа већ и због грабљивица које живе у води.

Американац Мик Фенинг имао је луду срећу током данашњег такмичења. Док се у финалу "J-Bay Open"-а припремао за „напад“ на талас, њега је напала ајкула.

Успио је некако да се извуче, чак је у једном тренутку изгледало као да је наскочио на ајкулу, малтене као на даску за сурф.

- Лежао сам тамо чекајући талас и осјетио да је нешто запело за уже којим ми је нога била везана за даску. Инстинктивно сам се измакао, али је наставила да јуриша ка мојој дасци, а ја сам се ритао покушавајући да је шутнем и вриштао. Видио сам само пераје. Чекао сам да осјетим зубе, успио сам да је ударим шаком по леђима, препричао је Фенинг детаље напада каналу Фокс спортс. 

У помоћ су му најбрже што су могли пристигли и спасилачки чамци и скутери. Такмичење је истог тренутка прекинуто, а најважније је да браниоцу титуле из Аустралије није ништа.

Прошао је без иједне огреботине.