latinica  ћирилица
20/07/2015 |  13:48 | Аутор: Б92

Хакован сајт "Ешли Медисон" - стријепи 37 милиона прељубника

Сајт "Ешли Медисон", специјализован за "дискретно прељубништво", хакован је и могуће је да су компромитовани подаци више од 37 милиона његових корисника, пише "Тајм".
Хакован сајт "Ешли Медисон" - Фото: АП
Хакован сајт "Ешли Медисон"Фото: АП

Контроверзни сајт чији је слоган "Живот је кратак, имајте аферу" један је од најпознатијих онлајн сервиса за "интимне контакте", али је за разлику од конкуренције намењен људима који су већ у вези или браку.

"Установили смо да је неовлашћена страна покушала да приступи нашем систему. Сарађујемо са надлежним органима који истражују овај случај. Све стране које су одговорне за овај чин сајбер-тероризма одговараће пред законом", саопштила је компанија "Авид лајф медиа", која је власник сајта.

Информација о нападу се прво појавила на познатом блогу , који је објавио да су "компромитоване базе корисника, финансијски извештаји и други подаци компаније".

Одговорност за напад је преузела група "Импакт тим" која је поручила да "прљави прељубници" заслужују да им имена буду објављена.

"Не поричемо да се напад десио. Није важно да ли вам се допадамо или не, ово је кривично дјело", рекао је извршни директор АЛМ-а Ноел Бидерман.

Хакери су објавили и да је лаж да са сајта "Ешли Медисон" можете обрисати све своје податке за 19 долара, јер их компанија и даље чува у својим базама.

"Са више од 37 милиона чланова, углавном из САД и Канаде, озбиљан дио становништва ће имати веома лош дан, укључујући и неке веома моћне и богате људе", поручили су хакери.

Такође, хакери су затражили да се забрани рад сајта "Ешли Медисон" и другог контроверзног сајта исте компаније - "Естеблишд мен" , који се бави "спајањем" успјешних мушкараца са "младим, прелијепим дјевојкама".

"Затварање два сајта ће вас коштати, али ако нас не послушате, коштаће вас још више - објавићемо све податке корисника, њихове сексуалне фантазије, голе слике, разговоре, податке о трансакцијама и кредитним картицама, имена, адресе, као и податке запослених", поручили су хакери.

Сајт "Ешли Медисон" основан је 2001. године и према посљедњим подацима има 124 милиона посјета на мјесечном нивоу. Сајт убира приходе од мјесечне претплате, регистрован је у Канади, а ради у 30 земаља на пет континената.