latinica  ћирилица
21/07/2015 |  09:16 | Аутор: Б92

Она има 13 година и завршила је факултет

Дафне Алмасан има 13 година и у августу ће добити лиценцу да постане психолог. Од септембра планира да упише мастер, а касније и докторат.
Дафне Алмасан - Фото: BBC
Дафне АлмасанФото: BBC

Дафне је из Мексика и она је најмлађи психолог на свијету. Завршила је основну школу са шест година, а са десет година средњу и уписала факултет, који ће сљедећег мјесеца званично завршити. Дафне има старијег брата и сестру који такође су врло успјешни у школовању и брзини напретка.

Дафне се налази на листи 50 најутицајнијих жена у Мексику, јер је њена животна прича импресивна. Међутим, она не планриа да ради као психолог, већ жели да се школује до доктората.

“Сва своја сазнања желим да усмјерим ка помагању дјеци натпросјечне интелигенције, јер је то сфера којој желим да се посветим. Желим да моја прича инспирише и помогне онима који су јако интелигентни, а немају могућност да напредују, а такође желим да разбијем мит да дјеца као ја немају дјетињство“, рекла је Дафне, преноси “Би Би Си“.

Дафне проводи 12 сата радно, односно учећи и каже да без обзира на висок број сати учења има времена да ради све што раде дјевојчице њеног узраста.

Поред невјероватног успјеха у школи Дафне тренира теквондо и има жути појас. Свира клавир, слика и држи часове кинеског.

"Када докторирам желим да држим часове дјеци. Обожавам дјецу и много волим да предајем", закључује Дафне.