latinica  ћирилица
26/07/2015 |  09:10 | Аутор: 24.info

"Ако вараш, губиш све": Нови тренд у предбрачном уговору

Сваки трећи брак завршава разводом, а предбрачни уговори све су популарнији и код просјечних парова. Овај осигурава вјерност, или се барем невјера скупо плаћа.
Пар - Фото: илустрација
ПарФото: илустрација

Ријеч је о најновијем тренду међу будућим младенцима. Предбрачни уговори у посљедње вријеме постали су незаобилазни јер она "док нас смрт не растави" више нема исту тежину. Доказ је чињеница да сваки трећи брак завршава разводом па млади парови улазе у ту институцију с већим опрезом, пише Дејли Мејл.

Све популарнија ставка је брачна невјера, у случају које партнер који је "застранио" губи сав заједнички стечен иметак. Наизглед престрог закон, успркос противљењу великог броја судаца и одвјетника, ипак наилази на одобравање јер се сматра како је за сваку раставу брака крива једна страна.

Предбрачне уговоре "прославиле" су свјетске звијезде и јавне особе с обзиром на знатно већи постотак растава тзв. звјезданих бракова па се сад и све више просјечних парова одлучује на тај корак како би заштитили своју имовину.

Развод               (Илустрација)

Сама помисао на потписивање предбрачног уговора аутоматски баца сјену на љубав која би требала бити једина мисао водиља уочи ступања у брак. С друге стране, то има и своје добре стране јер ствара притисак на парове који нису у потпуности сигурни желе ли једно с другим провести остатак живота па себи на неки начин направе услугу и најчешће одустану од брака.