latinica  ћирилица
31/07/2015 |  11:51 | Аутор: СРНА

Прорадио вулкан на острву Реунион

На удаљеном острву Реунион, гдје је пронађено крило за које се вјерује да припада несталом авиону "Малезија ерлајнс", еруптирао је вулкан.
Вулкан "Питон де ла Фурнез"  (Фото:fournaice.info) -
Вулкан "Питон де ла Фурнез" (Фото:fournaice.info)

Влада острва Реунион, које је званични дио Француске, увела је забрану приласка вулкану "Питон де ла Фурнез", након ерупције забиљежене око 10.00 часова по локалном времену.

Замјеник малезијског министра саобраћаја Абдул Азиз Каправи изјавио је јуче да је "готово сигуран" да дио олупине пронађен на обали острва Реунион у Индијском океану припада несталом "боингу 777" компаније "Малезија ерлајнс".

Премијер Малезије Наџиб Разак рекао је потом да је остатак олупине, за који се вјерује да је дио крила, послат у француски град Тулуз на даље испитивање.

Јуче је пронађен и дио путничког кофера недалеко од остатака крила за које се вјерује да је дио авиона компаније "Малезија ерлајнс" који је нестао у марту прошле године на лету "МХ370".

Авион компаније "Малезија ерлајнс" на линији из Куала Лумпура ка Пекингу са 239 путника и чланова посаде, нестао је у марту 2014. године.