latinica  ћирилица
06/08/2015 |  18:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Адидас на лицу мјеста прави патике по мјери

Њемачки произвођач спортске опреме Адидас одлучио је да направи корак даље како би претекао свог главног конкурента, америчку компанију Најки, тако што ће на лицу мјеста правити патике по мјери купца.
"Адидас" - Фото: Getty Images
"Адидас"Фото: Getty Images

Адидас тренутно ради на концепту аутоматизоване производње спортске обуће по мјери директно у продавници, саопштили су представници њемачке компаније.

"Клијенти ће имати патике потпуно прилагођене својим потребама а које ће перфектно одговарати њиховим стопалима и начину кретања", објаснио је за лист Ханделсблат члан управног одбора Адидаса, Глен Бенет.

Пошто им машине високе технолигије измјере стопала, купци ће моћи да наруче обућу која ће се одмах у продавници производити специјално по њиховој жељи.

Аутомат ће послије неколико минута испоручити готов производ.

Приход компаније је у другом тромјесечију текуће године повећан за 15 одсто на годишњем нивоу, на 3,91 миљарди евра, док је оперативни профит порастао осам одсто годишње, на 234 милиона евра.

Нето профит Адидаса је у другом овогодишњем кварталу порастао за 1,4 одсто, на 146 милиона евра.

Компанија је посебно задовољна због постигнутог раста у односу на исти период 2014. када се одржавало Свјетско првенство у фудбалу у Бразилу, преноси француски лист Трибин.