latinica  ћирилица
23/08/2015 |  12:57 | Аутор: Агенције

Ђоковић и Федерер вечерас за титулу у Синсинатију

Новак Ђоковић и Роџер Федерер од 19 часова играју финале турнира из Мастерс 1000 серије у Синсинатију.

Ђоковић ће играти у свом петом финалу на једином турниру из Мастерс серије који му недостаје – у претходна четири пута два пута је поражен од Марија, а два пута од Федерера.

- Поново сам себи дао шансу да се борим за трофеј, то је био мој циљ и моја жеља прије доласка овдје. У посљедње двије године то потенцијално стварање историје било ми је у задњем дијелу мозга и додатно ме мотивисало - рекао је Ђоковић послије побједе над Долгополовом у полуфиналу.

Са друге стране, Федереру Синсинати одговара, ту је узео већ шест трофеја, а и ове године игра феноменално – без већих проблема савладао је све ривале, а на читавом турниру није дозволио ниједан брејк.

Роџер финале дочекује у бољој форми од Новака, а и свјежији је пошто је на терену до сада ове недјеље провео два сата и седам минута мање.

- Даћу све од себе у финалу, биће изузетно тежак меч, нисам могао да добијем тежег ривала од Новака. Надам се да могу да искористим то што сам свјеж - каже Федерер.

Ђоковић јури своју 55. титулу у каријери, 25. из Мастерс серије, док је Роџер тренутно на 86 трофеја, од тога 23 из Мастерс серије. У међусобном скору резултат је 20-20, а посљедњи окршај добио је Ђоковић у финалу Вимблдона.