latinica  ћирилица
30/08/2015 |  18:36 | Аутор: Б92

Де Брујне званично у Ситију

Белгијанац Кевин де Брујне званично је постао фудбалер Манчестер Ситија који га је платио Волфсбургу 55 милиона фути (75 мил. евра).
Кевин Де Брујне (ФОТО: Imago) -
Кевин Де Брујне (ФОТО: Imago)

Најбољи играч Бундеслиге из прошле сезоне (10 голова, 20 асистенција) потписао је шестогодишњи уговор са "грађанима" и послије годину и по се вратио у Премијер лигу.

Белгијанац је четврто велико појачање Ситија овог љета, послије Рахима Стерлинга, Николаса Отамендија и Фабијана Делфа.

- Потребан је посебан играч да би се појачао тим. Ми волимо да играмо нападачки, атрактивно, а довођење оваквог играча ће нам то само олакшати. Де Брујне је јак ментално, физички, тактички, има све потребне техничке атрибуде како би се одмах уклопио у тим - рекао је менаџер Ситија Мануел Пелегрини.

Де Брујнеов трансфер је други највећи у историји Енглеске, послије прошлосезонског Анхела ди Марија из Реала у Јунајтед за 59,7 милиона фунти.

- Желим да достигнем највећи могући ниво за једног играча, а мислим да је најважније да на крају сезоне будемо срећни и са неколико титула - рекао је Де Брујне.

Белгијанац је 2012. постао члан Челсија, али је добио шансу у само три премијерлигашке утакмице у лондонском клубу који га је у јануару 2014. продао Волфсбургу за 16,7 милиона фунти.

- То је била моја одлука. Само 11 играча може на терен, 18 у екипу за меч. Покушавам да одлучим, према томе како фудбалери играју на утакмици и раде на тренингу. Он није био у тиму јер ми се није свидјело како је играо против Свиндона (Лига куп), нити ми се свидјело какав је био на тренингу - рекао је менаџер Челсија Жозе Мурињо након што није уврстио Де Брујнеа у тим против Стеауе у Лиги шампиона, у марту 2013.

У међувремену је постао кључни играч "вукова" које је предводио до другог мјеста у Бундеслиги и трофеја у Купу. На 73 утакмице у Њемачкој постигао је 20 голова уз 35 асистенција и 254 креиране гол шансе.

У Ситију ће носити дрес са бројем 17.