latinica  ћирилица
03/09/2015 |  16:23 | Аутор: СРНА

Србија: "Сваровски" отворио погон у Суботици

Аустријска компанија "Сваровски" отворила је данас у Суботици производни погон и најавила да ће до средине идуће године запослити још 170 радника.

"Сваровски" у Србији послује од краја 2013. године и запошљава 383 радника, а изградњу производног погона почео је почетком 2014. године. До сада је та компанија у Србији инвестирала 22 милиона евра.

Отварању погона присуствовао је премијер Србије Александар Вучић, који је истакао да је фабрика "Сваровски" у Суботици једна од најасавременијих у земљи, а по уграђеном материјалу и најскупља.

Вучић је подвукао да је улагање владе у ту фабрику, вриједно 2,75 милиона евра и да је то улагање у будућност грађана.

Компанија "Сваровски", позната по производњи украсних кристала, у 120 земаља запошљава 25.000 људи, а одлучила је да отвори погон у Србији након затварања фабрика у Чешкој и Кини.

Таро Нордхајдер, извршни потпредсједник "Сваровски профешенел" истакао је данас да је ова година значајна за аустријску компанију, јер обиљежава 120 година постојања, те је и отварање погона у Суботици важан тренутак у богатој историји те фирме.

"Постројење у Суботици је важан логостички центар уз централу у Ватенсу", подвукао је он и подсјетио да је пре отварања нових просторија фирма радила у изнајмљеном простору у Србији.