latinica  ћирилица
03/09/2015 |  17:38 | Аутор: РТРС

Ко је посвађао добојске борце? (ВИДЕО)

Добојски борци у расулу након што је градоначелник Добоја Обрен Петровић успио да их посвађа како би зауставио петицију за своју смјену, коју су прикупљали због противљења чланству овог града у Заједници општина турског свијета.
Добој - Посвађани борци - Фото: РТРС
Добој - Посвађани борциФото: РТРС

И заговорници и противници петиције покушавају да добију већинску подршку чланства за оно што раде, а све очи упрте су у Скупштину градске борачке организације, чији се датум одржавања још не зна. За то вријеме, пљуште тужбе и кривичне пријаве.

Актуелно руководство пријавило је Тужилаштву бившег предсједника Предсједништва Зорана Бијелића јер није, како тврде, желио да обави примопредају печата и документације. Касу су обили, а на Бијелићево реаговање нису дуго чекали.

- Ја сам након тога уложио тужбу за неовлаштено улажење и отуђење туђе ствари, још сам актуелни предсједник под оставком а у техничком мандату радим до одржавања скупштине - каже Зоран Бијелић, бивши предсједник Предсједништва ГБО Добој.

У новом руководству пак, тврде да Бијелић није предсједник. Након обијања касе и уласка у посјед просторија Предсједништво доноси нове одлуке.

Горан Сувајац, предсједник Предсједништва ГБО Добој каже да је потребно наставити с радом и израдити нови печат, а Зорана Бијелића, како каже, треба упутити на суд части.

Одлуке крњег Предсједништва Бијелић не признаје. Каже да је од 11 чланова, колико треба да броји, колективни орган одлучивања спао на 7 бораца.

И на друштвеним мрежама траје прави вербални рат у којем двије струје у борачкој никог не штеде. Од међусобних оптужби за издају и спрегу са градским властима до криминалних радњи и досијеа појединих руководећих људи из Борачке. Не штеде ни градоначелника, као наводног кривца за сукоб у борачкој. И једни и други рјешење виде у одржавању скупштине, која би, премда још није заказана, могла бити одржана до краја септембра.