latinica  ћирилица
04/09/2015 |  12:57 | Аутор: РТС

Васиљев: Марсијал коштао као Суарез или Нејмар

Потпредсједник Монака Вадим Васиљев рекао је да је Манчестер јунајтед, за новац који је издвојио за Антонија Марсијала, могао да доведе Луиса Суареза или Нејмара.
Антониo Марсијал (ФОТО: rs.n1info.com) -
Антониo Марсијал (ФОТО: rs.n1info.com)

Менаџер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал је посљедњег дана прелазног рока за младог француског нападача платио, са бонусима, 80 милиона евра и остварио најскупљи трансфер у историји за тинејџера.

Ово је, на неки начин, постала и традиција клуба са "Олд трафорда", с обзиром да су и прошлог љета купили најскупљег тинејџера у историји. Тада је то био Лук Шо.

"Тачно је да је Јунајтед платио поменуту цифру, са реалним бонусима. Нисмо планирали да пустимо Марсијала, пет пута смо одбијали понуде Јунајтеда, али последњу нисмо могли. Трансфер је јединствен, а то је цијена за коју сте могли да добијете Суареза или Нејмара. У овом тренутку енглески клубови су најбогатији и Јунајтед када одлучи да узме неког, тешко га је зауставити", рекао је Васиљев за британски "Сан".

Марсијал има 19 година, а у дресу Монака постигао је 15 голова на 68 утакмица.

Он је прошао све млађе репрезентативне селекције Француске, за младу је наступио 12 пута и дао четири гола, а налази се и на списку селектора Дидије Дешама и очекује се да дебитује за А тим.