latinica  ћирилица
04/09/2015 |  17:26 | Аутор: СРНА

"Привредним предузећима 14 милиона КМ из Фонда солидарности"

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је данас да ће у наредних седам дана у оквиру Фонда солидарности Републике Српске бити донесена одлука о усмјеравању 14 милиона КМ за помоћ привредним предузећима која су претрпјела штету у прошлогодишњим поплавама, у општинама које нису до сада користиле та средства.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

Он је истакао да је и Модрича међу тим општинама.

Ђокић, који је са министром за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златаном Клокићем данас посјетио општину Модрича, рекао је да је са начелником општине Модрича Младеном Крекићем и његовим сарадницима разговарано о стању у привреди Модриче и перспективама развоја привреде у том дијелу Српске.

"Забрињава нас честа појава да се отпуштају радници у Рафинерији уља Модрича", рекао је Ђокић након састанка и најавио да ће ускоро разговарати са одговорнима у "Оптима групи" како би се пронашли начини за рјешавање проблема.

Ђокић је истакао да је циљ Министарства и Владе Српске очување радних мјеста у Рафинерији уља Модрича која је кроз дугу историју, како је истакао, "хранитељица" за општину Модрича.

Он је напоменуо да разумије тржишне принципе, али и да очекује од одговрних људи у "Оптима" групи да ће имати разумијевање и заустатити процес отпуштања радника.

Ђокић је нагласио да је са руководством општине разговарано и о концесионим активностима које се воде на простору Модриче за изградњу мини хидро-централе на ријеци Босни.

"Активности се не одвијају динамиком каву очекујемо у Министарству", рекао је Ђокић и најавио разговор са инвеститором о намјерама и могућностима реализације уговора, односно раскидању уговора.

Ђокић је најавио и мјере пооштрене контроле експлоатације камених агрегата из ријеке Босне на простору Модриче и Вукосавља.