latinica  ћирилица
04/09/2015 |  19:15 | Аутор: РТРС

Градишка: Ко је фалсификовао Службени гласник? (ВИДЕО)

На локалној политичкој сцени у Градишци нова препуцавања. Послије промјене брава на скупштинским просторијама, асистенције судске полиције у преузимању власти, поништењу пресуде Окружног суда, данас нови политички окршај.
СО Градишка - Фото: Screenshot
СО ГрадишкаФото: Screenshot

Нова скупштинска већина од 17 одборника издала је пети број Службеног гласника општине за који начелник и опозиција предвођена СДС-ом трвде да је илегално штампан и да је неважећи.

За новоименованог предсједника Скупштине општине кога подржава 17 од укупно 31 одборника ништа нема спорно у објављивању гласника чиме су верификоване одлуке о разрјешењима и именовањима усвојене на ванредној сједници 23 фебруара.

- Мислим да су се сви услови стекли да се службени гласник може издати и ми смо га требали издати и много раније али нам је то онемогућено као што нам је и све друго онемогућено - каже Урош Граховац, предсједник Скупштине општине Градишка.

Одлука о издавању Службеног гласника као и све до сада донесене одлуке нове скупштинске већине коју предводи СНСД за начелника општине су неприхватљиве.

- Службени гласник није одштампан у просторијама наше општинске управе и није прошао процедуру ревизије уређивачког колегијума и све ћемо то прослиједити надлежним истражним органима како би се утврдило ко су починиоци таквог акта - каже Зоран Латиновић, начелник општине Градишка.

Два Службена гласника у оптицају донијела су пометњу међу разријешеним и новоименованим члановима управних и надзорних одбора локалних предузећа. Тако се десило да послије поднесене оставке на мјесто директора предшколске установе ,"Лепа Радић," Милу Шеатовића нема ко да разријеши и постави новог директора. Посљедица тога је да је Шеатовић истовремено у радном односу у предшколској установи и основној школи Петар Кочић, гдје је радио прије именовања за директора вртића.

- Имаомо један проблем који се тиче његовог разрјешења али истовремено и могућност да управни одбор именује директора из реда запослених службеника, који ће бити овлаштен да на неки начин организује процес рада - каже Латиновић.

За предсједника Скупштине општине Градишка Уроша Граховаца ово је још једно грубо кршење закона од стране начелника општине јер, како је истакао, именовање је у надлежности скупштине а не управног одбора. Због тога је најавио подношење кривичне пријаве.