latinica  ћирилица
05/09/2015 |  22:30 | Аутор: РТРС

Рукометаши Борца након трилера поражени од Алпла Харда

Рукометаши Борац м:тела нису успјели да се пласирају у финале квалификационог турнира за Лигу шампиона.
Борац м:тел - Алпла Хард (ФОТО: Мондо/ Ведран Шевчук) -
Борац м:тел - Алпла Хард (ФОТО: Мондо/ Ведран Шевчук)

Шампион Босне и Херцеговине је, у сјајној атмосфери и препуној дворани "Борик", поражен у полуфиналу од првака Аустрије, екипе Алпла Хард, након продужетака резултатом 35:33.

"Црвено-плави" ће се свој европски пут наставити у Купу ЕХФ, а у утакмици за треће мјесто сутра ће играти против екипе Лимбург Лајонс.

С друге стране, Алпла Хард ће у мечу са Елверумом покушати изборити наступ у елитном клупском такмичењу.

Подсјећамо, другопласирана и трећепласирана екипа са турнира у Бањалуци играће у трећем колу ЕХФ купа, док ће тим који заузме посљедње мјесто кренути од другог кола тог такмичења.

Аустријска екипа је боље ушла у меч, те након почетног вођства од 2:0, убрзо стиже до 5:2, да би у 10. минуту сусрета семафор показао 9:3 за госте. Рукомераши Алпла Харда одражају преднсот током првог полувремена, али су домаћи ипак стигли на минус три до краја првог периода игре (17:14).

У наставку игре Борац је заиграо боље иако су гости одражвали преднсот од три до четири гола, да би шампион БиХ 11. голом Тривунџе стигао на гол заостатка (26:25). Два минута прије краја утакмице гости стижу до 29:27, да би у наредном нападу Николић смањио и изнудио искључење аустријског рукометаша до краја сусрета.

Борац са играчем више стиже до изједначења (30:30), а након одбране у самом финишу меча пас Бојиновића преко цијелог терена пресјецају Аустријанци, који не користе посљедњи напад за побједу.

Борац је у продужецима преко Јанковића постигао гол за прво вођство на сусрету (31:30), али су гости убрзо преокренули на 33:31. До краја утакмице рукометаши Алпла Харда чувају предност за коначних 35:33.

Најефикаснији у тиму Борца био је Тривунџа са 13 голова, Јанковић је постигао четири, а Микић, Николић, Обрадовић и Вујовић по три. Бојиновиће се два пута уписао у стријелце, док су Ћеранић и Шекарић уписали по једна погодак.

За екипу Алпла Харда заинер је постигао осам голова, Шлигнер седам а Танасковић шест.