latinica  ћирилица
11/09/2015 |  20:07 | Аутор: ТАНЈУГ

"Европљани ће за неколико година бјежати у Сибир"

Европљани, неспособни да изађу на крај с избјеглицама, кроз неколико година ће сами побјећи из својих домова и то у Русију, пише пољски лист Опсерватор политични.
Сибир (Фото: photosibir.org) -
Сибир (Фото: photosibir.org)

Усљед све веће деградације Запада, Русија ће за неколико година бити једина чврста и стабилна држава у нестабилном окружењу, сматра лист, а преноси Спутњик.

Према мишљењу новинара, већ данас много људи из земаља којима управљају "политичари бескичмењаци", неспособни да се изборе са баналним проблемом нелегалне имиграције, с одушевљењем и надом гледају у Русију, о којој се много тога може рећи, али је једна ствар без сумње - да Руси могу да вјерују својим лидерима.

Увјерени да их руководиоци неће оставити, они се не крију испод стола чекајући да се ситуација промијени, наводи пољски лист.

Данас више нико не сумња у то да је руски модел организације државе ефикаснији и у својој основи отпоран на кризе, тако да Европљани могу само да завиде Русима.

"Житељи државе која се простире од Калињинграда до Магадана, уз још који дио глобуса, и даље могу да спавају мирно, јер су увјерени: ко год да им дође са мачем, од тог мача ће и погинути", пише пољски лист.

Поредак и безбједност којима Русија, без обзира на милионе људи из Донбаса и на бреме неправедних санкција, до данас чува своје грађане, јесу јединствена вриједност.

"Све је мање држава у свијету у којима човјек може мирно да спава, без страха да ће једне ноћи неко ући у његов дом и повриједити га. Прије годину дана нисмо то примјећивали, али данас би многи у Европи хтјели да на најближој раскрсници стоји неколико љубазних људи у зеленој униформи који би чували стабилност, мир и безбједност. Само, гдје их наћи?", пише лист.

"Треба пажљиво проучити Устав Руске Федерације, односно дио који се тиче услова за улазак у састав Федерације, јер ће многе земље можда одлучити да слиједе Крим. Само, да ли ће Руси жељети да имају Пољску у саставу Руске Федерације", ироничан је аутор текста.

Према његовом мишљењу, уколико се Европа не буде озбиљно позабавила овим питањем, за пет година ће Русија бити једина стабилна држава у нестабилном окружењу.

"Прије свега, биће то једина земља у коју ће човјек моћи да побјегне тражећи уточиште. Боље је живјети у Сибиру или на Сахалину, него гледати пад западне цивилизације која можда и неће преживјети", закључује Опсерватор политични.