latinica  ћирилица
24/09/2015 |  12:49 | Аутор: СРНА

НАСА: "Астероид судњег дана" неће збрисати човјечанство

Масивни астероид пролетиће данас поред Земље, али неће бити никакве катаклизме о којој причају вјерске секте и разни "пророци" - поручују из НАСЕ.
НАСА (илустрација) -
НАСА (илустрација)

НАСА је задњих мјесеци имала пуне руке посла демантујући тврдње да ће "астероид судњег дана" збрисати човјечанство овог мјесеца.

Сада је потврђено да ће 270 метара велики астероид "2012 ТТ5" пројурити поред наше планете на удаљености од око осам милиона километара.

Тај став научника, међутим, не смирује "теоретичаре апокалипсе" који мјесецима тврде да ће посљедње минуте човјечанства бити између 22. и 28. септембра.

- Није нам познат ни један астероид који јури према Земљи. Дакле, вјероватноћа таквог судара је веома мала - саопштава НАСА.

Маштовитији међу теоретичарима завјере тврде да "Велики хадронски сударивач" привлачи дивовске астероиде према Земљи.

Њих брине могућност да би експеримент са физиком честица могао послати велико магнетно поље које би привукло масивне астероиде, а који би, затим, ударили у нашу планету са разорним посљедицама.

Научници који проводе експеримент 75 метара испод француско-швајцарских Алпи, у близини Женеве, инсистирају да је тако нешто немогуће.

Међутим, неки од заговорника "судњег дана" годинама спекулишу да се научници "коцкају" са уништењем Земље, јер би могли да створе црну рупу која би нас све прогутала.

Теоретичари завјере, који понекад добро зарађују на лаковјерним људима, већ дуго тврде да ће "шест огромних астероида, који се крећу према Земљи, ударити у нашу планету између 21. и 28. септембра".

Они тврде да ће свемирска стијена промјера 2,5 километара ударити у Порторико и изазвати катаклизму свјетских размјера.

Уколико и ово пророчанство пропадне, као и сва друга до сада, теоретичари завјере спремили су наредну катаклизму!

Наиме, наредни "смак свијета" најављен је већ за 7. окробар, када би се, према тумачењу "Удужења Библије", на Земљи требало десити "нешто гадно".