latinica  ћирилица
25/09/2015 |  15:17 | Аутор: СРНА

Голић са потпредсједником владе Бјелорусије

Потпредсједник Владе Републике Српске Сребренка Голић разговарала је са потпредсједником Владе Бјелорусије Наталијом Качановом о могућем ангажовању грађевинске оперативе из Српске на пословима у Бјелорусији.
Сребренка Голић у Русији - Фото: РТРС
Сребренка Голић у РусијиФото: РТРС

На маргинама Првог евроазијског форума жена у Санкт Петербургу, Голићева и Качанова су разговарале о могућностима привредне сарадње, прије свега у области грађевинарства, с обзиром на то да су у Бјелорусији у току велики инфраструктурни радови.

Качанова се интересовала и за рјешења из радно-правног законодавства у Републици Српској и БиХ, посебно за изборни процес у Републици Српској и БиХ.

Голићева, која је и министар просторног уређења, грађевинарства и екологије, позвала је делегацију Владе Бјелорусије да посјети Републику Српску, саопштено је из ресорног министарства.

Први евроазијски форум жена, на којем је учествовало више од 750 делегата из 85 земаља са пет континената, завршен је усвајањем резолуције.

Теме о којима се разговарало на форуму су, између осталог, питања социјалне сигурности и одрживог развоја, међународне сарадње с циљем остваривања повјерења и напретка, те јачање улоге жена у привредним реформама, политици и друштвеним интеграцијама.

Учесници су били из реда парламентараца, представника извршних органа власти, пословних кругова, академских заједница и друштвених организација, међу којима су и истакнуте активисткиње међународног женског покрета.

На маргинама Евроазијског форума жена, Голићева се састала и са предсједником Савјета Федерације /горњег дома Федералне скупштине/ Русије Валентином Матвијенко.