latinica  ћирилица
10/10/2015 |  09:16 | Аутор: РТРС

Обилна киша на југу

Републику Српску и Федерацију БиХ данас очекује облачно вријеме са кишом која ће на југу бити обилнија и може изазвати бујице.
Киша - Фото: илустрација
КишаФото: илустрација

 На југу се очекује од 80 до 130 литара кише по метру квадратном, а локално и више, у централним крајевима од 40 до 60 литара, а на сјеверу од 20 до 30 литара, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Осим обилних падавина на југу ће бити и грмљавине са пљусковима.

У осталим крајевима током дана киша ће падати умјерено, једино ће на сјеверу увече бити интензивнија.

На сјеверу ће дувати слаб до умјерен источни вјетар, а у осталим предјелима промјењив, на југу ће поподне и увече јачати југоисточни.

Највиша дневна температура од девет до 15, на југу до 17 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава облачно вријеме, а киша пада у Херцеговини и понегдје у унутрашњости.

У Мостару је у 8.00 часова јутрос измјерено 17 степени, у Неуму 16, у Требињу 15, а у Билећи 14 степени.

У Приједору, Фочи, Вишеграду, Рудом, Зеници и Рибнику јутрос је било 13 степени, у Бањалуци, Бијељини, Добоју, Сарајеву, Бугојну, Јајцу, Српцу, Шипову, Зворнику, Новом Граду, Санском Мосту и Тузлу 12, на Сокоцу, у Сребреници, Крупи на Уни, Бихаћу, Гацку и Невесињу 11, у Мркоњић Граду, Калиновику и Градачцу 10 степени.

Девет степени било је на Чемерну и Иван-седлу, осам на Хан Пијеску, на Мраковици, у Источном Дрвару и Купресу, а четири степена на Бјелашници.

Највише кише у протекла 24 часа пало је у Требињу - пет литара кише по метру квадратном.