latinica  ћирилица
10/10/2015 |  16:13 | Аутор: ТАНЈУГ

Ћурчић: Португалија изазов, желимо побједу

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је данас да вјерује у побједу против Португалије на крају квалфикација за првенство Европе, иако је екипа емотивно испражњена послије меча у Албанији.
Радован Ћурчић (ФОТО: www.soskanal.net) -
Радован Ћурчић (ФОТО: www.soskanal.net)

- Нападаћемо и бранићемо се сутра, свака побједа у квалификацијама ми је најљепши утисак. Португалија има квалитет да направи нешто више на првенству Европе. Овај меч је велики изазов за нас, Спремамо се за то и урадићемо све да надиграмо Португалију. Свака побједа нам значи, рекао је Ћурчић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

Португалија је са пет узастопних тријумфа обезбиједила прво мјесто И групе, што је према Ћурчићу сасвим заслужено.

- Покушавамо да предвидимо тим Португалије, познајемо сваког играча и колико су јаки, навео је Ћурчић.

Према његовим ријечима екипа је физички и емотивно испражњена послије побједе над Албанијом (2:0) у Елбасану.

- То не би требало да буде алиби, свих 24 играча су веома емотивно доживјели утакмицу у Албанији. Од прошлости се не живи и морамо да се доказујемо. Било би лијепо да је то била посљедња утакмица, како бисмо могли да уживамо, рекао је Ћурчић.

Фудбалери Србије су посљедњи пут селекцију из врха европског фудбала савладали 2010. године - Њемачку на Свјетском првенству, али Ћурчић верује да је дошло вријеме да се прекине традиција.

- Искрено се надам и са пуно оптимизма улазимо у меч да побиједимо. Побједа против Албаније вратила нам је самопоздање и вјеру у наредним квалификацијама, поручио је Ћурчић.

Немања Матић, који се афирмисао у лисабонској Бенфики, рекао је да није сигуран да ће играти против Португалије.

- Био сам на терапијама и сутра ћемо донијети одлуку да ли ћу играти. За сада, вјероватноћа да заиграм у процентима износи 50:50. Ово је веома битна утакмица за нас, Португалија је велика екипа и на нама је да покажемо да смо добри. То ће бити права припрема за квалификације за Свјетско првенство, закључио је Матић.

Утакмица квалификација за првенство Европе између Србије и Португалије која се играу недјељу од 18 сати на стадиону Партизана моћи ћете пратити на РТРС.