latinica  ћирилица
11/10/2015 |  15:34 | Аутор: РТРС

Ђоковић одбранио титулу у Пекингу

Новак Ђоковић потврдио је још једном доминацију у свјетском тенису освојивши турнир у Пекингу шести пут у каријери. Српски тенисер је у финалу савладао свог највећег ривала Шпанца Рафаела Надала у два сета. Било је два пута по 6:2.
Новак Ђоковић - Фото: Beta/AP
Новак ЂоковићФото: Beta/AP

Новаку је за тријумф било потребно 90 минута. Колико год звучало чудно, Рафа је пружио је сјајан отпор иако резултат говори другачије.

Шпанац је играо је у појединим тренуцима вјероватно свој најбољи тенис у 2015. години, али то ипак није било довољно против феноменалног Ђоковића.

Српски тенисер није испустио сервис у финалу, направио је по два брејка у оба сета и на доминантан начин је стигао до трофеја, иако коначан резултат не одсликава право стање ствари на терену.

Најбољи тенисер свијета још увек нема пораз у Пекингу, а ово му је била 29. узастопна побједа на овом турниру.

Ове године у Пекингу Ђоковић је у пет мечева ривалима препустио само 18 гемова. Ово је било 12. узастопно финале у 2015. за Новака и осма титула, укупно 56. у каријери.

Био је ово 45. окршај двојице највећих ривала у историји тениса, а Ђоковић је сада смањио на 23-22, пошто је добио Надала сва три пута ове године.