latinica  ћирилица
12/10/2015 |  18:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Београд: Потписан Меморандум са Индонезијом

Министар омладине и спорта Вања Удовичић потписао је данас са индонежанским колегом Имамом Нахравијем Меморандум о разумијевању у областима омладине и спорта.
Вања Удовичић (Foto: Wikimedia) -
Вања Удовичић (Foto: Wikimedia)

"Досадашња сарадња два министарства била је одлична и надам се да ће у будућности бити још боља. Србија може да помогне Индонезији у успостављању система спорта који се базира на активном учешћу и сарадњи различитих актера. Посебно важна ставка у нашој сарадњи јесте размјена стручњака различитих профила, као и сарадња на нивоу Завода за спорт и медицину спорта и Антидопинг агенције са релевантним тијелима у Индонезији“, рекао је Удовичић.

Он је навео да Влада Србије ради на развоју спортске инфраструктуре и спортског туризма, да је жеља да се привуче што више страних спортиста и савеза да дођу на припреме у Србију, и да се нада да ће међу њима бити и индонежански спортисти.

Према ријечима Удовичића заједнички циљ обе државе је мотивисање и подстицање партиципације младих у спорту, као и промовисање здравих стилова живота.

"Што се омладине тиче, Србија има чиме да се похвали. Са Индонезијом можемо да организујемо размјену студената, едукативне садржаје за младе, волонтерске кампове, а са њима ћемо разговарати и о омладинском предузетништву", истакао је Удовичић и додао да верује да ће ово бити темељ за још бољу сарадњу у будућности.

Министар омладине и спорта Републике Индонезије Имам Нахрави истакао је да му је част да има прилику да борави у Србији и захвалио се министру Удовичићу на позиву.

Он је рекао да му је Србија веома блиска срцу и да много зна о њој, али нагласио да постоји много простора за сарадњу двије земље и позвао српског министра у званичну посјету Индонезији.

Министри су обишли Завод за спорт и спортску медицину и Научно технолошки парк на Звездари.