latinica  ћирилица
12/10/2015 |  19:29 | Аутор: Б92

Звезда упутила жалбу на суђење Јавора

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком упутио је званично жалбу АБА лиги на суђење на утакмици са Цедевитом у Загребу.
КК Црвена звезда (vectorportal.com) -
КК Црвена звезда (vectorportal.com)

Црвено-бијели су у дербију кола, у репризи прошлосезонског финала, поражени од Загрепчана са 74:72, а у редовима шампиона Србије и региона истакли су да је у том дуелу виђено много грубих судијских грешака.

“Клуб са Малог Калемегдана је у образложењу на четири странице навео чак 14 грубих судијских грешака и превида записничког стола и делегата, од којих је посљедњи, послије промашеног слободног бацања Луке Бабића, у посљедњим секундама меча, био и највећи. Уз жалбу, у којој се наводе и превиди попут поништеног коша Скорцанитиса, КК Црвена звезда Телеком је приложио и опсежан видео материјал челницима АБА лиге, са грешкама које је махом чинио један судија, за кога је тек у понедјељак детаљном анализом утврђено да је од 2009 .године, стални и главни актер утакмица два клуба у Загребу, и то са истим исходом“, стоји у саопштењу Црвене звезде.

Иако Звезда ниједног тренутка у саопштењу не именује судију за којег сматра да је одговоран за грубе грешке, из прилога статистике девет мечева између Цедевите и Звезде јасно је да се мисли на Дамира Јавора из Словеније.

“КК Црвена звезда Телеком је зато, сада већ јасно схватајући намјеру, затражио оштро санкционисање тог судије. КК Црвена звезда Телеком зато јавности прилаже статистику претходних девет утакмица које су одигране у Загребу. Мијењали су се тренери, играчи, актери тих мечева, осим једног“, додаје се у саопштењу.

Из редова шампиона Србије истиче се да је намјера жалбе да се заштите интереси клуба, али и српске кошарке, јер се, по ријечима црвено-бијелих дешавањима у Загребу у недељу увече нова лига нашла на великом испиту.

“КК Црвена звезда Телеком неће дозволити да ствари ван терена ријешавају оне на паркету, и да се урушава вишегодишњи напор београдског клуба да у спортским оквирима побјеђује најбољи“, наглашава се у саопштењу.