latinica  ћирилица
14/10/2015 |  15:32 | Аутор: ТАНЈУГ

Радоњић: Имамо велику жељу да побиједимо Стразбур

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је данас да екипа "расте из утакмице у утакмицу" и има велику жељу да савлада Стразбур и побjедом стартује у Евролиги.
Дејан Радоњић - Фото: архив
Дејан РадоњићФото: архив

"Доста се причало и прича о утакмицаma у припремном периоду, планирали смо да другачије започнемо првенство, али нисмо били у прилици да спроводимо све наше планове због одсуства играча усљед повреда. Није било лако функционистати у тим условима и тренутно имамо два играча ван тима. Очигледно је да је екипа расла кроз те мечеве и евидентно је да има пуно посла и да ће бити још осцилција. ", рекао је Радоњић на данашњој конференцији за медије у КОМБАНК рени.

Он је нагласио да је Стразбур изузетна екипа, која је добро попуњена на свим позицијама, али да је жеља црвено-бијелих јасна - тријумф на отварању елитног такмичења.

"Стразбур је екипа која посједује добре атлетске способности, имају искуство и потенцијал и оно што је карактеристично је да играју добро у гостима. У сваком случају не смијемо да их пустимо да се разиграју, него да ми играмо нашу игру и наметнемо наш ритам", навео је он.

Тренер црвено-бијелих нагласио је значај подршке са трибина.

"Наши навијачи праве разлику у европским оквирима и због свих проблема вјерујем да ће препознати ситуацију и помоћи нам да одиграмо изнад наших могућности. Изаћи ћемо на терен и покушати да дођемо до побједе", додао је стратег Звезде и нагласио да би био велики успјех пласман у Топ 16 фазу ове године.

"Мислим да свака од 24 екипе које учествују у Евролиги имају жељу да дођу до Топ 16. Имамо групу која је много јача него прошле сезоне, дефинитивно најјача, са тимовима који имају амбицију да се боре за сам врх Евролиге. Стразбур је одмах стављен у групу тимова који не могу да буду конкурентни, а ја се не слажем с тим и мислим да могу доста да покажу".

Радоњић је рекао да је задовољан на начин који је екипа одиграла прве утакмице у сезони, али да би волио да су имали више времена за тренинг.

"Покушали смо кроз игру да дођемо до форме. Можда је то могло и доста боље да смо имали више времена за тренинг, али мислим да смо и поред проблема добро одреаговали. Битно је рећи да екипа боље изгледа него прије 10-15 дана. Момци су дали све од себе да што "безболније" изађу из утакмица", закључио је Радоњић.

Капитен црвено-бијелих Лука Митровић констатовао је да је задовољан стартом сезоне и нагласио да екипа мора да буде веома опрезна против Стразбура.

"Много боље функционишемо што је јако битно пред велике изазове. Сутра нас очекује утакмица са Стразбуром, на папиру можда најслабија екипа у групи, али морамо да уђемо опрезно у утакмицу. Морамо да наметнемо наш ритам и искористио бих прилику да позовем навијаче да дођу, иако се не ради о толико, по имену, јаком ривалу", рекао је Митровић.

Према његовим ријечима свеједно је да ли је Звезда домаћин у КОМБАНК арени или Пиониру.

"Прошле године смо коментарисали да за нас је велики ужитак да играмо и у Пиониру и у Арени. Можда је Пионир акустичничнији, али и осјећај када уђете пред 20.000 људи у Арени је неописив. Цијела Европа зна да су гостовања у те две хале "најврелија" у Евролиги.", закључио је Митровић.

Утакмица првог кола А групе Евролиге између Црвене звезде и Стразбура игра се сутра од 19 сати у КОМБАНК арени.