latinica  ћирилица
19/11/2015 |  12:49 | Аутор: Index.hr

"Вијести умета" пријете - БиХ је преливена крвљу муџахедина, слиједи још гора одмазда

Радикални исламисти с интернет портала "Вијести умета", најавили су осветничке походе у знак одмазде за нападе на циљеве терористичке организације Исламске државе и обећали још више жртава широм Европе преко које ће, "тећи крв и вијорити се застава њихове организације" те запријетили безбједности Босне и Херцеговине.

Два дана након покоља у Паризу портал је величао поступке терориста. "Гдје су вам сад ваши авиони и ваша технологија, камере и праћење и ваша војска којом се поносите? Знајте да све то пада у воду када се борите против онога који је изнад вас и против онога који је створио то што посједујете.Знајте да вам помоћи и спаса нема осим да примите Ислам. У супротном вама је само сабља испод врата и метак у чело лијек", наводи се.

Након јучерашњег напада у Сарајеву, који је извео мушкарац за којег се сматра да је био вехабија  подсјећамо на неке од гнусних пријетњи које су исламисти преносили преко свог блога.

"Вијести умета" најавиле шеријат у БиХ.

Коментирајући осуде и најаве безбједносних агенција у БиХ да ће процесуирати објаве на овом порталу аутори текста поручили су да сљедбенике Исламске државе нису могле зауставити француске или америчке службе, а камоли власти БиХ те су најавили крваву одмазду.

"Вама слиједи одмазда још гора од ове и још горча. Будале једне, Босна је преливена крвљу муџахида који су се борили да успоставе шеријат. Тако нам Алаха, та крв није узалуд проливена, та крв је већ дала плодове своје и ти плодови ће вам ускоро главе с ваших вратова скидати", наводи портал "Вијести умета" близак терористичкој организацији ИД.