latinica  ћирилица
19/11/2015 |  13:09 | Аутор: СРНА

Амерички сенатор - суспендовати безвизни режим за туристе из Француске

Амерички сенатор Ренд Пол, кандидат за републиканску предсједничку номинацију, позива на суспензију безвизног режима за туристе из Француске ради заштите безбједности САД.
Сенатор Ренд Пол - Фото: Getty Images
Сенатор Ренд ПолФото: Getty Images

Њега брине могућност да "неки француски грађани, који гаје велико непријатељство према цивилизацији, америчкој влади и миру, могу ући у авион како би стигли" у САД".

Ренд је представио приједлог закона којим би био уведен тридесетодневни период чекања за све путнике у САД, док америчке власти проведу потпуну провјеру.

Грађани 38 земаља, међу којима су 23 из ЕУ, који сада не требају визу за туристички боравак у САД, били би укључени у ту измјену.

Ренд Пол је прије неколико мјесеци оцијенио да САД не могу побиједити "Исламску државу", јер индиректно учествују у финансирању те терористичке организације.

Пол тврди да руководство САД финансира савезнике "Исламске државе", односно такозвану "умјерену опозицију", а та средства одлазе директно исламистима.

"Исламска држава" је на тај начин добила милијарду америчких долара у виду америчких возила "Хамер - сматра Пол.

Ренд Пол је син политичара Рона Пола и обојица су познати по жељи да САД буду позитиван фактор у свијету - наводе аналитички портали.

Пол се противи промоцији "геј прајд" идеологије, учешћу Америке у ратовима широм свијета, агресивној спољној политици Бијеле куће и залаже за економске системе који ће онемогућити тајкунима да злоупотребљавају институције с циљем енормног богаћења.