latinica  ћирилица
19/11/2015 |  14:04 | Аутор: СРНА

Додик: Покушај да се стара прича врати у јавни простор

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је кривична пријава коју је лидер Српске демократске странке Младен Босић поднио против њега у Сарајеву покушај да се једна стара прича врати у јавни простор и да су је поједини медији јако некоректно подржали.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Нисам сигуран да ради најбољи посао, али то је његов избор", поручио је Додик у Београду на конференцији за новинаре у паузи скупа "Дејтонски споразум - двије деценије мира и поука за свијет".

Он је појаснио да је та прича и раније "била на дневном реду" и да је ријеч о кредиту који је он лично подигао и за његово дизање заложио одређену некретнину.

"Ако могу нешто да подржим што Босић ради је то да се коначно крене у институције и нека се тамо дешава. Ја сам чак био приморан да сам себе тужим како би се зауставила та велика харанга и прича без основе која се почела промовисати. Да Босић то није предао институцијама у Сарајеву ја бих то придодао ранијој пријави коју сам поднио", рекао је Додик.

Он је нагласио да нема ништа посебно да каже о најновијем Босићевом потезу и констатовао да се покушава спекулативно и инсинуацијама одржати нека јавна представа.

"Немам разлога ни за какву бригу, али је видљиво да се не оклијева да се на такав начин износи било шта што је предмет спекулација. То је његов избор. Он има прилику у процесу који сам ја покренуо против његових тврдњи сличног карактера. Он је то јуче предао суду. Суд је то одбио као неадекватан судски процес, а након тога није прошло ни 20 минута и тај предмет је активирао преко Суда у Сарајеву", рекао је предсједник Српске.

Додик је додао да, што се њега лично тиче, он нема никакав разлог да било шта крије.

"Све што је урађено урађено је по Закону. Знате како, узмете кредит, набавите некретнину. Ту некретнину упишете у имовински картон. Ако Босића занима откуда увећана вриједност моје имовине - ето имам јер имам кредит. Да ли је то имовина док постоји хипотека, а постоји, треба да кажу правници, а кредит се уредно враћа", рекао је Додик.

У контексту тога он је нагласио да је много пута појашњавао да је дигао кредит од Павловић банке да би купио некретнину коју је издао да би добијеним новцем враћао ануитет.

Када је ријеч о вриједности његове имовине, Додик је рекао да је информација о њој транспарентна и доступна увидом у његов имовински картон.