latinica  ћирилица
19/11/2015 |  16:13 ⇒ 16:13 | Аутор: Vijesti

Британци купили Институт "Симо Милошевић" у Игалу

Представници црногорске Владе, Инвестиционо развојног фонда, Фонда здравственог осигурања и Завода за запошљавање потписали су данас уговор о купопродаји 56,48 одсто акцијског капитала Института „Симо Милошевић“, са компанијом Интернешнел Велнес груп из Лондона.
Институт "Симо Милошевић" Игало -
Институт "Симо Милошевић" Игало

Из Тендерске комисије за приватизацију је саопштено да је, у складу са одредбама уговора, рок за испуњење претходних услова и затварање трансакције шест мјесеци од његовог потписивања.

„Очекивања су да ће се све радње реализовати у значајно краћем року“, казали су из Тендерске комисије.

 Влада је у августу одобрила продају 56,48 одсто државних акција у Институту конзорцијуму ИВГ, као једином понуђачу на четвртом тендеру, који је за већински удио понудио нешто више од десет милиона евра.

 Обавезе које су дефинисане у оквиру претходних услова, како су навели из Тендерске комисије, укључују обавезу закључивања уговора о коришћењу услуга Института са Фондом здравственог осигурања, под истим условима из ранијег уговора на период од четири године.

„Обавезе које су дефинисане у оквиру претходних услова укључују и све неопходне дозволе релевантних надлежних органа везане за законе о заштити животне средине, потписивање анекса на постојећи или закључивање новог уговора са Универзитетом Црне Горе о закупу објеката под повољнијим условима“, казали су из Тнедерске комисије.