latinica  ћирилица
19/11/2015 |  23:00 ⇒ 23:01 | Аутор: Б92

Црвена звезда изгубила у Стразбуру

Кошаркаши Црвене звезде изгубили су у Стразбуру од истоименог домаћина са 78:75. Иако су готово цијели меч били у предности, изабраници Дејана Радоњића поклели су у финишу, доживјели пораз и знатно смањили своје шансе за Топ16 фазу.
Ц.Звезда      (Фото:телеграф.рс) -
Ц.Звезда (Фото:телеграф.рс)

Црвено-беијли су у Француској пропустили огромну шансу да се додатно приближе пласману у Топ 16 фазу, поготово јер су на старту другог полувремена имали велики 21 поен разлике.

Екипа Дејана Радоњића одиграла је феноменално прво полувријеме, предвођена сјајним Квинсијем Милером, погодила је чак десет тројки за укупно 52 поена, али је очајна игра у другом дијелу коштала веома важног тријумфа.

Кобне за екипу за Малог Калемегдана биле су грешке Марка Гудурића у самом финишу, али се посебно истиче податак да Звезда у посљедњих десет минута није убацила кош из игре, пошто је свих једанаест убацила са линије слободних бацања. Имала је Звезда прилику да на 3,7 секунди до краја тројком ипак дође до продужетка, али је Марко Симоновић био непрецизан из веома тешке позиције.

 Најбољи у тиму Звезде био је управо Милер са 23 убачена поена (2/3 за два, 5/10 за три), једанаест скокова и четири блокаде, али га је испратио једино Марко Симоновић са 18 поена (1/3 за два, 5/9 за три) и четири скоква. Марко Гудурић додао је 13 кошева (0/1 за два, 3/4 за три) и по једну украдену лопту и асистенцију, док се истакао још једино Мајк Цирбеса са девет поена (2/4 за два) и четири скока.