latinica  ћирилица
26/11/2015 |  13:57 ⇒ 13:58 | Аутор: ТАНЈУГ

Протести у Чикагу и Њујорку због убистава Афроамериканца

Полиција у америчким градовима Чикагу и Њујорку ухапсила је током ноћи неколико учесника протеста организованих поводом убиства младог Афроамериканца, које су починили полицајци, објавили су данас амерички медији.
Протести у Њујорку - Фото: AP
Протести у ЊујоркуФото: AP

У Чикагу је више људи ухапшено док су у Миленијумском парку у знак протеста скидали украсне лампице са божићне јелке, објавила је локална филијала телевизије "Ен-Би-Си", а пренијела агенција АФП.
 Та телевизија није навела колико је људи ухапшено, али лист "Ју-Ес-Еј тудеј" наводи да су приведена двојица демонстраната.
 "Си-Ен-Ен" извјештава да је рано јутрос, друге ноћи протеста због убиства младог Афроамериканца, кроз центар Чикага и даље шетало 100 до 200 демонстраната.
 Расне тензије су у Чикагу значајно порасле откад је у уторак објављен видео снимак на којем се види како полицајац, примјењујући прекомјерну силу, у младог црнца испаљује 16 метака.
 Њујоршка полиција је саопштила да су се у том граду демонстранти окупили због истог убиства и да су током протеста они ушли у робну кућу "Мејсиз" на тргу Хералд, као и да су у једном тренутку покушали да блокирају Линколнов тунел.
 "Си-Ен-Ен" је објавио да је ухапшено "неколико људи", док су други медији објавили да је приведено шест особа због ремећења јавног реда и мира.