latinica  ћирилица
01/12/2015 |  11:13 | Аутор: РТС

Савић: Очекујем неизвјестан дуел против Црне Горе

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да очекује неизвјестан дуел против Црне Горе у трећем колу Б групе Свјетске лиге јер оба тима желе побједу. Сусрет у Будви игра се у уторак од 18.00 часова.
Дејан Савић (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Дејан Савић (архив)Фото: ТАНЈУГ

Србија је у прва два кола била боља од Француске и Шпаније, док Црногорци имају тријумф против Шпанаца, јер је меч у Француској одложен након терористичког напада у Паризу.

"Биће то скуп великих играча у свијету ватерпола. Нови селектор, огроман мотив, састају се исте школе ватерпола. Можда нисмо уиграни колико бисмо вољели, али су нам 14 играча у иностраним клубовима. Срећом, одлично се познајемо и моћи ћемо да одиграмо и на свјежину. Вољели бисмо и једни и други на завршни турнир Свјетске лиге, јер би то била права припрема за Олимпијске игре", рекао је Савић за сајт Ватерполо савеза Србије.

Савић ће на супротној страни имати бившег саиграча из репрезентације, а сада новог селектора Црне Горе Владимира Гојковића.

Капитен Живко Гоцић истиче да очекује праву утакмицу између два одлична тима.

"Нисмо комплетни, али нису ни они. Знам да желе побједу пред својом публиком која би их приближила финалном турниру, али и ми размишљамо о побједи. Неће бити неких изненађења, све се зна, биће неизвјесно до краја", додао је Гоцић.

Голман Бранислав Митровић најављује да екипа иде на нову побједу.

"Ово је можда и најтеже гостовање у Свјетској лиги јер је ривалитет Србије и Црне Горе можда и највећи у свијетском ватерполу. Знам њихове жеље, урадиће све да добију. Знамо и наш квалитет и шта хоћемо, тако да одступања неће бити", закључио је Митровић.

Ватерполисти Србије играће прву званичну утакмицу у Црној Гори против домаће
селекције, вечерас од 18 сати у Будви.