latinica  ћирилица
01/12/2015 |  11:43 | Аутор: Б92

Левандовски у једном мечу постао четвороструки Гинисов рекордер

Центарфору минхенског Бајерна Роберту Левандовском постао је власник четири Гинисова рекорда, због достигнућа за вријеме меча против Волфсбурга у Лиги шампиона.
Роберт Левандовски (архив) - Фото: PA
Роберт Левандовски (архив)Фото: PA

Невјероватни Пољак ушао је на полувремену сусрета с 'Вуковима', а у размаку од 51. до 60. минута приредио је фудбалском свијету посебан шоу.

Најприје је у 51. минуту изједначио резултат, да би у наредних осам још четири пута затресао мрежу ривала и тако ушао у књиге чувеног Гиниса.

'Леванголски' је тако постао власник најбржег хет-трика у Бундеслиги, стријелац најбржих четири и пет голова у националном шампионату Њемачке, као и човјек који је постигао највише погодака пошто је ушао у игру са клупе.

"Када сам био млад играч нисам ни сањао да ћу постићи овако нешто, да ћу постићи пет голова у девет минута. Али, десило се. Успио сам. Не знам да ли ће неко успјети да понови ово. Нисам ни помишљао да ћу успјети да урадим овако нешто, али јесам. Све се поклопило – тајминг, срећа, спремност, форима и сам меч. Наравно да бих волио да никада нико не понови ово. У овом тренутку сам веома срећан што ова четири рекорда припадају мени", рекао је Левандовски по уручењу плакета.

Бивши нападач дортмундске Борусије постигао је 14 голова на 13 мечева Бундеслиге ове сезоне, у свим клупским такмичења забиљежио 19 сусрета и 19 погодака, док је и најбољи стријелац недавно завршених квалификација за ЕУРО у Француској са 13 голова на 10 мечева.