latinica  ћирилица
08/12/2015 |  17:19 | Аутор: СРНА

Митровић: Није реализована Декларација о тражењу несталих лица

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је данас да још није реализована Декларација о тражењу несталих лица коју су прошле године у Мостару потписали представници БиХ, Србије, Хрватске и Црне Горе.
Недељко Митровић - Фото: РТРС
Недељко МитровићФото: РТРС

Митровић је најавио да ће сутра на тематској конференцији Регионалне координације удружења породица несталих са подручја бивше Југославије у Сарајеву питати шта је са том Декларацијом, која је требало да унаприједи процес тражења несталих у БиХ, и изразити незадовољство спорошћу процеса ексхумација и идентификација српских жртава рата у БиХ.

Митровић је рекао и да су породице погинулих из Републике Српске незадовољне реформом Института за нестала лица БиХ "јер је управљачким структурама те институције давно истекао мандат".

Поводом обиљежавања Међународног дана људских права, у Сарајеву ће сутра бити одржана тематска конференција Регионалне координације удружења породица несталих са подручја бивше Југославије, која окупља око 50 представника породица несталих лица, тужилаштава и институција надлежних за тражење несталих у БиХ.

Почетак конференције је заказана за 14.00 часова у хотелу "Сарајево".