latinica  ћирилица
12/12/2015 |  17:04 ⇒ 20:52 | Аутор: РТРС

Формирана још једна политичка странка- ко су чланови "Уједињене Српске"? (ВИДЕО)

Ненад Стевандић убудуће ће предводити нову политичку странку "Уједињену Српску", која је синоћ у Бањалуци одржала конститутивну сједницу.
"Уједињена Српска" - Фото: РТРС
"Уједињена Српска"Фото: РТРС

 За њене потпредсједнике изабрани су Слободан Нинковић, Маринко Драгишић и Марио Милановић.

Стевандић каже да је политички циљ "Уједињене Српске" враћање традиционалним вриједностима. Њени кадрови ће, како је навео, бити бирани на основу стручности, умјесто служења партијској послушности и дневно – политичким интересима. 

Свјесни да је на политичкој сцени Српске сукоб два супротстављена и подједнако лоша политичка блока, у Уједињеној Српској кажу да су спрмени да грађанима понуде нова рјешења. Спремни су, истичу, да буду и фактор помирења.

- Закључили смо да народ у Ррпублици Српској више нема времена да чека исход сукоба и препуцавања између СДС-а и СНСД-а. Да сви сматрају да постоји сукоб неуспјешних политичких елита које немају добре резултате. С друге стране немамо времена да чекамо хоће ли неко укинути или бранити Српску , да се са тим заврши, да се подвуче црта, рекао је Ненад Стевандић, предсједник "Уједињене Српске".

На конститутивној сједници изабрано је најуже руководство нове странке, док ће остали органи бити формирани у наредних пола године. Стевандић наводи, да ова странка до сада око 20 одбора и више од 2.000 чланова. Међу њима су и поједини одборници, који су у скупштине општина изабрани на листама других партија.

- Велики број одборника у Бањалуци, међу којима и Миленко Јаћимовић, као и у Челинцу одборници СДС-а и других странака, истакао је Стевандић.

У Уједињеној Српској очекују, да дио њихове политичке странке постану и неки од актуелних посланика у Народној скупштини Републике Српске.