latinica  ћирилица
05/02/2016 |  21:41 ⇒ 21:44 | Аутор: Index.hr

Антисрпски леци у поштанским сандучићима у Загребу

Загребачки кварт Шалата затрпан је лецима против Срба у Хрватској, у којима непознати аутор из своје перспективе описује понашање и стање у Новинарском дому, гдје је Српско народно вијеће ове године обиљежило Божић по јулијанском календару.
Антисрпски летак -
Антисрпски летак

У тексту на двије стране, који носи назив "Људи добре и људи зле воље", аутор челне људе Новинарског дома оптужује за пристрасност.

"У Новинарском дому увијек само једна странка има изборни штаб и увијек само једна странка слави побједе или, уз помоћ сумњиве математике, доводи у питање побједе другачије опције и слави 'своје' побједе. У Новинарском дому се изговарају ратничке синтагме типа 'Или ми или они', дакле пријетње упућене и политичким противницима и свима онима који су се усудили тим противницима дати свој глас", истиче непознати аутор, преноси портал Индекс.

Непознати аутор сјетио се и православног Божића од прије мјесец дана и пријема који је организовало Српско национално вијеће.

"Божић, међутим, није празник за господина Пуповца из СНВ-а, који у име ко зна којих политичких пробисвјета, злоупотребљава обиљежавање вјерског празника и умјесто поруке мира, повјерења и радости вјерничком народу шаље хушкачке поруке", стоји у тексту, чији је факсимил објављен на порталу Индекс.

Објашњавајући перформанс разбијања ћириличних плоча пред бројним гостима том приликом у Новинарском дому, аутор истиче да је "жалосна, зла, примитивна и биједна провокација разбијања споменутих плоча била намијењена понижавању Хрвата, посебно оних хрватских политичара који су у доброј вјери и отворена срца дошли".

Аутор летака, такође, наводи да му се наметнула мисао да је зграда Новинарског дома промијенила власника, као и да је можда од СНВ-а наплаћено коришћење простора у Новинарском дому.

"Сигурно је јако тешко живјети у држави коју не волиш, у граду који не волиш и са народом који не разумијеш и не волиш", закључује се у тексту који је подијељен по поштанским сандучићима загребачког кварта.