latinica  ћирилица
11/02/2016 |  08:04 | Аутор: СРНА

Данас мало свјежије

У Републици Српској и Федерацији БиХ у првом дијелу дана биће суво и мало свјежије вријеме, а поподне се на југу и западу очекује слаба киша.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Током дана очекује се мало свјежије вријеме него претходних дана, али и даље угодно за ово доба године. Половином дана нова облачност захватиће јужне и западне предјеле, те ће поподне у овим крајевима почети да пада слаба киша, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Увече и током ноћи слаба киша падаће понегдје и на сјеверу, док ће на истоку остати суво вријеме.

Дуваће слаб и промјењив вјетар, а поподне слаб југо. Највиша дневна температура ваздуха од седам до 12 степени, док ће у вишим предјелима бити око три степена.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос у Херцеговини и у западним подручјима преовладава претежно облачно вријеме. По котлинама понегдје у централним крајевима има магле.

Најнижа температура јутрос у 7.00 часова измјерена је на Бјелашници - минус девет степени, у Калиновику минус седам, на Чемерну минус шест, на Хан Пијеску, на Јахорини и у Источном Дрвару минус пет, на Сокоцу, у Невесињу, Купресу и Гацку била су минус четири, у Дрвару, на Иван Седлу, у Дринићу, Мркоњић Граду, Јајцу и Санском Мосту минус три, у Приједору и Шипову минус два, у Бањалуци, Ливну, Рудом, Фочи, Сребреници, Српцу и Зеници минус један.

У Градишци, Новом Граду, Зворнику, Сарајеву, Горажду, Билећи, Тузли и Зворнику измјерена је нула степени, у Добоју, Вишеграду и Градачцу један, у Бијељини два, у Мостару, Требињу и Чапљини три, у Бихаћу пет и у Неуму шест степени Целзијусових.

Невесиње је у протекла 24 часа било најкишовитије мјесто, пао је 61 литар по метру квадратном. У Билећи је пало 56 литара кише по метру квадратном, у Гацку 45, на Чемерну 35, у Мркоњић Граду 27, у Требињу и Дринићу 26, у Калиновику 25, у Градишци 21, у Рибнику 20, у Рудом и Фочи 14, у Вишеграду 13, у Приједору и Новом Граду 12, у Сребреници и Бањалуци 10, на Хан Пијеску девет, у Зворнику, Добоју и Источном Дрвару осам, на Сокоцу седам, а у Бијељини пет литара по метру квадратном.

Висина снијега јутрос у 7.00 часова на Чемерну износи осам центиметара, на Хан Пијеску шест, у Истоночном Дрвару четири, у Калиновику три, у Сребререници два и у Невесињу и Гацку један центиметар.