latinica  ћирилица
12/02/2016 |  13:10 | Аутор: ТАНЈУГ

Ковачевић: Учинићемо све за бронзу

Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић рекао је данас да је Казахстан екипа за респект, али да ће његови играчи учинити све да побједе у мечу за треће мјесто и освоје прву медаљу на првенствима Европе.
Аца Ковачевић (Фото: uefa.com) -
Аца Ковачевић (Фото: uefa.com)

"Казахстан је селекција за сваки респект, кључни играч Лео неће играти због картона, док им је капитен повријеђен. Ипак то ништа не мора да значи. Учинићемо све да се бронзаном медаљом опростимо од наше публике", рекао је Ковачевић новинарима у хотелу Краун плаза.

Он је открио да се Младен Коцић опоравио од повреде и биће спреман.

"Радили смо на томе да се опоравимо послије Русије. Коцић је у реду, биће спреман и можемо да му пожелимо да буде МВП првенства. Заслужио је то својим партијама".

Када је у питању игра Казахстана са шест играча у пољу, због специфичног стила голмана Игите, Ковачевић је рекао:

"Повешћемо рачуна о томе, али Лео им је био главни у таквој игри. Аксентијевић је доста пута у Казахстану имао прилику да се сусреће са таквим стилом и са њим ћемо се договорити око ситних детаља".

На крају, Ковачевић је прокоментарисао и жријеб баража за Сп у којем ће се Србија састати против Португалије.

"Можда и није лош жријеб, мајстор Рикардињо поново долази у Београд. То ће бити још једна добра промоција футсала, карте су отворене и видјело се на овом првенству да нико није непобједив. Поента је да код куће не изгубимо и на реванш у Лисабон понесемо добар резултат. Било би идеално да опет играмо у Арени, али зависи од Града и обавеза, заказаних концерата, утакмица Евролиге. Шансе су 60:40 за Португалију, традиција је на њиховој страни, јесмо их побиједили, али бих опет дао предност Португалији", закључио је Ковачевић.