latinica  ћирилица
13/02/2016 |  13:49 ⇒ 14:23 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Па, наравно да Толимир није страдао од крстареће ракете

Извјештај из Хашког трибунала да је генерал Здравко Толимир умро природном смрћу није одговор који смо тражили у допису који сам послао, рекао је премијер Србије Александар Вучић.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Он је примијетио да то није одговор на питање зашто је Толимир умро и зашто није пуштен на захтјев Београда од прије четири мјесеца, којим је тражено да се пусти из притвора како би се лијечио, а затим прокоментарисао:

"Наравно да је умро природном смрћу, нисмо ни мислили да је од крстареће ракете", рекао је Вучић, додајући да су питања након тога, посебно у домаћој јавности, више знак да је овдје људим важније да руше власт, него да се побрину за живот Толимира.

"Србија зна своје и домаће и међународне обавезе, али изгледа да Србија мора неке друге у свијету да подсећа на њихове обавезе, а то је да штите живот и људе", закључио је Вучић.

Он је оцијенио такође да није случајно да је захтјев за изручење Војислава Шешеља Хагу упућен у јеку изборне кампање.

Вучић је у указао да на његово писмо са молбом да Здравко Толимир буде пуштен на привремену слободу, уз све гаранције државе, упућеном прије четири мјесеца, нико није одговорио, и да начин на који се Хаг понаша према Србији представља проблем како за државу, тако и за њега лично.

"Како да објасним људима у Србији како је могуће да један човек страда, а да нам Хаг ништа не објасни", упитао је он.

Вучић је нагласио да су они који су жељели да направе проблем Србији успјели у томе.

"Није ми лако да доносим било какву одлуку, јер ће она ићи од једног до другог, и сви одговорни ће је пребацити до мог стола", нагласио је Вучић, додајући да њега, нажалост, нису слушали и да сада Толимир није међу живима.

Вучић је оцијенио и да није случајно да је захтјев за изручење Војислава Шешеља Хагу упућен у јеку изборне кампање.

"У срцу или у јеку изборне кампање је да ли да помогнемо десничарима, или да рушимо тебе, шта год да кажете потпуно је свеједно. Тако да они који су жељели да направе проблем Србији, недвосмислено су га направили. Да ли ми је лако да донесем било какву одлуку, пошто знам како ће то да иде од једног до другог те ће сви одговорни и који се питају у складу по законом да пребаце до мог стола и донијећу одлуку најбољу за Србију, увијек", рекао је Вучић.