latinica  ћирилица
13/02/2016 |  14:46 | Аутор: СРНА

Сутра вјетровито и суво, послије подне наоблачење са кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће у првом дијелу дана бити вјетровито, промјењиво облачно и суво вријеме, а послије подне се очекује наоблачење са кишом.
Вријеме - Фото: РТРС
ВријемеФото: РТРС

Ујутро ће превладавати суво и промјењиво облачно вријеме у већини предјела. Више ведрине биће на сјеверу и сјевероистоку, а претежно облачно на крајњем западу, југозападу и југу, гдје може бити и кише.

Прије подне и око поднева преовладаваће суво, вјетровито и топло вријеме за ово доба године, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Поподне ће наоблачење са запада условити кишу, јачу од запада преко југозапада до југа. Слабија ће бити на сјеверу. Падавине на истоку очекују се у ноћи, када би на југу могло бити и обилнијих пљускова са грмљавином.

Дуваће слаб до умјерен јужни вјетар, послије подне ће бити и појачан, а према вечери у планинама и олујни.

Јутарња температура ваздуха од три до девет, у вишим предјелима мало нижа од нула степени. Највиша дневна температура ваздуха од 12 до 17, на сјеверу понегђе и 19 степени, док ће у вишим пређелима бити мало нижа од пет степени Целзијусових.

Метеоролози и за наредне дане најављују промјењиво вријеме са кишом, пљусковима и понегдје поподне са грмљавином. Обилна киша очекује се у Херцеговини. И даље ће бити топло за ово доба године. Највиша дневна температура ваздуха у понедјељак ће бити до 15, а у уторак и сриједу до 19-20 степени степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме. Јутрос и прије подне у већини крајева падала је киша, а на планинама слаб снијег.

Зеница је данас у 13.00 часова била најтоплија са 16 степени, док је најхладније било на Бјелашници - минус четири степена.

На Јахорини и на Чемерну измјерен је један степен, на Мраковици два, на Хан Пијеску и у Гацку три, у Калиновику и Невесињу четири, на Сокоцу пет, у Горажду и Ливну шест, у Новом Граду, Српцу, Рудом и на Иван Седлу седам, у Фочи, Вишеграду, Крупи на Уни, Билежи и Купресу осам, а у Приједору, Зворнику и Мркоњић Граду девет степени.

Десет степени измјерено је у Бијељини, Требињу, Градачцу, Сребреници и Шипову, док је у Бањалуци, Рибнику, Бихаћу, Сарајеву, Тузли и Санском Мосту 11, а у Добоју, Мостару и Неуму 12 степени Целзијусових.