latinica  ћирилица
14/02/2016 |  12:14 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

Савчић: Повести рачуна о запошљавању бораца

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је да је Дан бораца прилика да се укаже да је крајње вријеме да се поведе рачуна о запошљавању демобилисаних и најбољих бораца из протеклог рата који су створили Републику Српску.
Миломир Савчић - Фото: СРНА
Миломир СавчићФото: СРНА

Савчић је истакао да је запошљавање борачких категорија горући проблем који оптерећује ову популацију и то ће бити прво и основно питање којим ће се БОРС бавити у наредном периоду.

"Борачка организација може бити задовољна одређеним стварима када је ријеч о бризи о борцима али са много ствари нисмо задовољни. Ријеч је о запошљавању демобилисаних бораца, одликованих и најбољих бораца које је Војска Републике Српске имала у протеклом рату", рекао је Савчић на обиљежавању Дана бораца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и 212 година од Првог српског устанка, које је одржано у манастиру Добрун код Вишеграда.

Савчић је нагласио да су управо ови борци веома често на бироима рада. Он је додао да су ти људи показали велики патриотизам у протеклом рату, а да им се сада тражи допунски патриотизам у виду партијске књижице.

Начелник општине Вишеград Славиша Мишковић рекао је да се у овом дану поштују праве вриједности и одаје почаст свим жртава које су пале за национални српски интерес.

Мишковић је истакао да је данашњи дан прилика да се да значај правим вриједностима и моралу.

У манастиру Добрун код Вишеграда данас је обиљежан Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата и 212 година од Првог српског устанка.

Обиљежавање је одржано у организацији Борачке организације Републике Српске и Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова Владе Републике Српске.

Парастос погинулим борцима Војске Републике Српске и српским устаницима Вожда Карађорђа Петровића служио је игуман манастира Добрун Калистрат, а затим су положени цвијеће на споменик Вожду Карађорђу подигнутом на споменику изнад манастира 2004. године.