latinica  ћирилица
14/02/2016 |  13:26 | Аутор: СРНА

Марковић: СДС и ПДП више не бирају средства, увелико раде против свог народа

Посланик СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Милица Марковић изјавила је да су хапшење власника и руководилаца Павловић банке доказ да су представници Српске из СДС-а и ПДП-а који учествују у власти на нивоу БиХ досљедни у извршавању задатака које им је подијелио Бакир Изетбеговић, као њихов ментор и главни шеф у Сарајеву.
Милица Марковић - Фото: архив
Милица МарковићФото: архив

"То је, нажалост, врло лоша порука и лош сигнал у вријеме када Република Српска још није потпуно ријешила све проблеме на фронту који су против ње повели политичари из партија у Федерацији БиХ, а тичу се ратног злочина", рекла је Срни Марковићева.

Она је подсјетила да је политички естаблишмент Бошњака инструисао и диригује борбом која је отворена против Републике Српске, а која за циљ има да покаже да сав ратни злочин који се десио у БиХ станује у Републици Српској, а да су ратни злочинци Срби.

"Овај други фронт, који се сада отвара, а који, нажалост, изводе СДС и ПДП по налогу Бакира Изетбеговића и других политичких ментора из Сарајева, има за циљ да се створи амбијент, да сви о томе причају, како сав криминал и лоповлук живи у Српској и да су само Срби лопови и криминалци у БиХ", додала је Марковићева.

Марковићева истиче да је та ситуација врло опасна за Републику Српску, а оно што је најтрагичније јесте да су актери те борбе против Српске управо Срби, односно представници СДС-а и ПДП-а у Савјету министара.

Према њеним ријечима, с друге стране, /министар безбједности БиХ/ Драган Мектић прави спискове кога треба хапсити у Републици Српској, да би створио одређени амбијент око себе и глумио неког министра унутрашњих послова са нивоа БиХ и да би заплашио Србе у Срској како у будућности нико не би смио рећи више ниједну ружну ријеч ни о БиХ, ни о Сарајеву, ни о СДС-у.

Марковићева истиче да је трагично и то што та борба није више само против политичара и институција Републике Српске, већ и против обичних грађана.

"Доказ за то је да они не презају да посљедњим хапшењима унесреће више од хиљаду породица упосленика из Павловић банке и Павловић компаније, што говори да они више не бирају средства и увелико раде против сопственог народа", рекла је Марковићева.

Марковићева је изразила наду да ће Срби смоћи снаге и храбрости да се изборе са том несрећом и трагедијом и да ће то казнити на првим наредним изборима.