latinica  ћирилица
14/02/2016 |  15:21 | Аутор: Б92

Зидан мијења позиције играчима

Тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је послије побједе над Атлетик Билбаом да ће се грешке увијек догађати, али и да није забринут због тога.
Зинедин Зидан - Фото: B92
Зинедин ЗиданФото: B92

Један од најбољих фудбалера свих времена ради одличан посао откако је преузео клупу Реал Мадрида, који од почетка сезоне не приказује игру која се очекивала, иако су резултати и даље повољни и остављају “Краљевски клуб“ у борби за трофеје у Примери и Лиги шампиона.

“Грешке ће се увијек догађати, али ја нисам забринут због тога. Не знам да ли је ово била наша најкомплетнија утакмица, али је најважније да смо дали све од себе. Драго ми је због Матеа Ковачића, играо је веома добро, а извео сам га из игре јер се уморио“, рекао је Зидан.

Мадриђани су забиљежили трећу побједу у низу у Примери и стигли на бод заостатка од Барселоне, али, иако тако резултат приказује, нису имали баш најлакши посао у дуелу са увијек неугодним Баскијцима.

“Никада не можете да будете самостални власник лопте и да будете једни тим који креира шансе, али ми морамо да сведемо наше грешке на минимум. Не мислим да је црвени картон Рафаелу Варану добра одлука, нисам видио снимке, али у тренутку када се то догодило сам стекао такав утисак“, додао је Зидан.

За разлику од претходног тренера Рафаела Бенитеса, који је најбољем фудбалеру Реала Кристијану Роналду дозвољавао да буде најофанзивнији играч тима, легендарни Француз има другачију, далеко реалнију и рационалнију идеју.

“Кристијано ми је веома потребан на крилној позицији, одличан је када напада један на један. То је идеја која је функционисала... Кристијано је био проклето предобар. Бекови су одиграли одлично, није лијеви бек природно мјесто Данију Карвахалу, али је урадио добар посао“, закључио је Зидан.

Мадриђани ће сљедећу утакмицу играти у Риму, против Роме у првом дуелу нокаут фазе Лиге шампиона у уторак од 20.45.