latinica  ћирилица
14/02/2016 |  16:30 | Аутор: Vijesti

Павићевић: Надамо се да Игокеа неће имати шутерско вече

Будућност Воли жели против Игокее да одигра добар меч и настави серију побједа у АБА лиги, казао је тренер подгоричких кошаркаша Лука Павићевић.

Будућност Воли и Игокеа одиграће сутра у Подгорици утакмицу 24. кола АБА лиге.

Павићевић је казао да је због повреда играча имао проблема да припреми меч.

"Суочавамо се са повредама, имамо извртање зглоба Суада Шеховића и још јаче ишчашење зглоба Алекса Марића. Одсутан је због проблема са кољеном и Џулијус Џенкинс. Без обзира на све, нападамо на најјачи могући начин у жељи да задржимо ниво игре и интензитета и жеље за побједом", казао је Павићевић.

Он је нагласио да би сматрао да је Игокеа незгодна екипа и да је његов тим комплетан и да није обезбиједио прво мјесто.

"Игокеа је незгодан противник, игра одбрану скупљањем и пуштањем противника да се ослања само на шут. Тешко је наћи ритам против таквог тима, јер се избјегава проток игре, дубина напада и промјена страни нападу. Противничка екипа тада мора бити дисциплинована и шутирати само из изграђених позиција. Екипа која упадне у замку долази у озбиљан проблем", рекао је Павићевић.

Он је нагласио да Игокеа није константна у шуту, али да када има шутерско вече је опасна.

"Познато је да су побиједили Црвену звезду и Партизан. Желио сам да против њих будемо комплетни, да одиграмо добру утакмицу и побједом поправимо коефицијент црногорским тимовима", казао је Павићевић.

Будућност Воли је први међусобни дуел у Лакташима добила 86:76.

Налази се у серији од 14 узастопних побједа, а уочи три посљедња кола обезбиједила је прво мјесто уочи финалног турнира.

У досадашњем дијелу регионалног шампионата остварила је 21 побједу и има 12 више од представника Босне и Херцеговине. Прошле сезоне црногорски првак добио је оба међусобна дуела - у Лакташима 70:62, а пред својим навијачима 87:72.

Дуел у дворани Морача почеће у 21 сат.

Руководство клуба најавило је да ће сав приход од продатих улазница бити дониран удружењу родитеља дјеце обољеле од канцера.