latinica  ћирилица
22/02/2016 |  19:19 ⇒ 22:33 | Аутор: РТРС

Марко Грујић за РТРС: Ливерпул је чудо, али вратићу се некад у Звезду! (ВИДЕО)

Црвена звезда налази се у невјероватној серији од 20 узастопних побједа у шампионату Србије. Један од главних протагониста свих ових успјеха црвено-бијелих, Марко Грујић, сад већ члан Ливерпула, за Радио-телевизију Републике Српске открио је све детаље једног од највећих трансфера у зимском прелазном року у Европи.
Марко Грујић - Фото: Screenshot
Марко ГрујићФото: Screenshot

Грујић је прво име српског фудбала у овом тренутку. Његов транфсер од 6, односно 7 милиона евра у Ливерпул дигао је на ноге, не само Србију и острво, већ цијелу Европу.

"У новембру послије утакмице против Радничког у Нишу, добио сам позив са неког чудног броја. Позив је био из Енглеске. Прво сам мислио да је нека шала, али сам препознао глас Јиргена Клопа. Мало сам био у шоку и изненађен. Послије тог разговора нисам имао дилему гдје ћу наставити каријеру. Клоп ми је тад рекао да би волио да ме види у свом тиму наредне сезоне, да има дугорочне планове са мном", рекао је Грујић.

Енглески медији писали су да на острво стиже српски Стивен Џерарард. Бројни асови црвених на Енфилду су популарног Грују дочекали као себи равног.

"Први ми је пришао, што је и логично, хрватски репрезентативац Дејан Ловрен. Он ме је упознао са осталим момцима, показао све што ме је занимало. Када сам одлазио назад у Београд, пожељели смо једни другима све најбоље и заказали ново виђење за љето. Ливерпул и све око клуба дијелује готово нестварно. Драго ми је што ћу бити дио тог клуба", истиче млади везиста.

Наговјештај идеалног краја године био је негдје на средини те 2015. коју Марко никад неће заборавити. Он и његови саиграчи из омладинске репрезентације Србије постали су шампиони свијета.

"Селектор Вељко Пауновић, од првог окупљања је тврдио да ћемо постати шампиони. Неки су се чак и смијали тим његовим ријечима. Међутим, знали смо колико вриједимо и из утакмице у утакмицу смо расли као тим. Атмосфера и заједништво били су наши најјачи адути. Финале и побједа над Бразилом био је сан који нам се догодио у јави. Тек када смо се вратили схватили смо какав смо успјех постигли. Да, уколико се некад буде снимао неки филм, неки нови „Монтевидео“ о нама, радо ћу глумити у том пројекту", уз осмјех је рекао Марко.

Из Звезде ће готово сигурно отићи са освојеном титулом. У мају ће, свјестан је бити много емоција.

"Сигурно ми неће бити лако након посљедње утакмице у мају. Биће веома емотивно. Покушавам се спремити за тај тренутак, али тешко је то предвидјети. Ипак, надам се да ћу се једног дана вратити у Звезду".

Двојица његових сабораца већ су у иностранству. Предраг Рајковић већ је одиграо Лигу шампиона са Макабијем, а скоро је отишао и Вукашин Јовановић у Зенит.

"Вуле ми већ сад недостаје, иако се чујемо сваки дан. Жао ми је што је отишао, али у мају ће бити са нама на прослави титуле", јасан је Грујић.

Звездин „јавни чет“ на Вајберу један је од најпраћенијих у Србији. Преко 48.000 навијача црвено-бијелих прати догодовштине играча и упућени су каква је атмосфера међу њима и у самом клубу.

"Рендула (Зоран Рендулић) је задужен за атмосферу и он том нашем дописивању даје посебну димензију, иако су активни и Гавра (Ненад Гаврић), Лучо (Ибањез), али и (Срђан) Плавшић и Вуле (Јовановић). Трудимо се да и на тај начин будемо што ближи нашим навијачима", каже Марко.

Грујић би требало да предводи Црвену Звезду у још два „Вечита дербија“. Први је на програму већ у суботу од 17 часова на стадиону Партизана.

"Имамо велику предност, али то ништа не мора да значи јер у дербију нема фаворита. Дерби је највећа утакмица код нас, у којој ћемо и ми и они пружити 200 посто могућности. Вјерујем да смо ми квалитетнији и да ћемо славити у суботу", закључио је Марко Грујић у разговору за РТРС.

ПРИПРЕМИО: ДЕЈАН КОНДИЋ