latinica  ћирилица
23/02/2016 |  13:58 | Аутор: СРНА

Потписан уговор о сарадњи лутрија Српске и Србије

Директор Лутрије Републике Српске Рајко Радовановић и вршилац дужности генералног директора Државне лутрије Србије Ненад Лазаревић потписали су у Бањалуци Уговор о проширењу сарадње који се односи на заједничко организовање лутријске игре "Бинго".
Радовановић потписао уговор са директором Лутрије Србије Ненадом Лазаревићем - Фото: СРНА
Радовановић потписао уговор са директором Лутрије Србије Ненадом ЛазаревићемФото: СРНА

"Основни разлог за заједничко организовање лутријских игара је повећање прихода, а самим тим и добити за разне пројекте од друштвеног, спортског и културног значаја", рекао је Радовановић новинарима након потписивања Уговора.

Радовановић је подсјетио да Лутрије Српске и Србије сарађују од 2005. године и заједнички приређују лутријску игру "Лото", а од 7. марта заједнички ће организовати прво коло "Бинга" и користити нови информациони систем који је развила Лутрија Србије.

Он је појаснио да се досадашња игра "Бинго" у Републици Српској гаси и да овај уговор подразумијева заједничко приређивање "Бинга" у Српској и Србији.

Радовановић је навео да за јесен припремају модел сарадње којим би заједнички "Бинго" био организован у још неким земљама окружења, као што су Бугарска, Македонија и Румунија.

Лазаревић је рекао да потписивањем Уговора Лутрија Републике Српске прелази на значајно модернији и сигурнији информациони систем.

Он је додао да Лутрија Српске учествује са 12 одсто промета у заједничкој игри "Лото", истичући да постоје иста очекивања и од заједничке игре "Бинго".

Лазаревић је изразио задовољство чињеницом да Државна Лутрија Србије овим уговором реализује прво прекогранично кориштење новог информационог система.

Потписивању Уговора присуствовали су и министар финансија Републике Српске Зоран Тегелтија, директор Републичке управе за игре на срећу Младен Симић, те директор Сектора информационих технологија у Државној лутрији Србије Александар Вуловић.