latinica  ћирилица
25/02/2016 |  09:42 | Аутор: СРНА

"Дубикотон" поново запослио 17 отпуштених радника

Предузеће за прераду памучних и вискозних влакана "Дубикотон" из Козарске Дубице поново је позвало на посао 17 радника којима је почетком мјесеца уручен отказ, потврдио је директор овог предузећа Дражен Видовић.
"Дубикотон", Козарска Дубица - Фото: РТРС
"Дубикотон", Козарска ДубицаФото: РТРС

"Због позитивних кретања на тржишту добили смо одређене наруџбе које морамо завршити", изјавио је Видовић за локалне медије и нагласио да ће за сада сви примљени радници остати на послу.

Он је навео да, упркос чињеници да производи предузећа "Дубикотон" нису конкурентни на тржишту као некада, те да је реорганизација предузећа била неминовна, у наредном периоду неће бити отпуштања радника.

Предузеће "Дубикотон" запошљава највећи број радника у Козарској Дубици и једно је од највећих предионица у Европи у којој је производња 100 одсто оријентисана на извоз.

"Дубикотон" је основан капиталом италијанских власника 2007. године, а од оснивања до сада у предузеће је уложено 46.000.000 КМ.

Почетком мјесеца, руководство предузећа одлучило је да отпусти 100 радника, када је најављено да ће до краја мјесеца отказе добити још 24 запослених.