latinica  ћирилица
07/03/2016 |  11:34 | Аутор: СРНА

Фрљић тврди да десничари пријете његовој породици

Позоришни режисер и интендант ријечког Хрватског народног казалишта Ивана пл. Зајца, Оливер Фрљић тврди да му хрватска десница упорно пријети и наводи да је њему и његовој дјевојци проваљено у станове, при чему ништа није однесено.
Оливер Фрљић - Фото: nezavisne novine
Оливер ФрљићФото: nezavisne novine

Фрљић подсјећа на предизборно обећање лидера ХДЗ-а и садашњег првог потпредсједника Владе Томислава Карамарка да ће ријечки ХНК "поново учинити хрватским и народним" када освоји власт.

Такође, Фрљић наводи и недавно писмо предсједника Хрватске Колинде Грабар Китаровић у којем је она нашла пуно разумијевања за несношљивост према појединим јавним особама, укључујући и њега.

На тај начин, Китаровићева је дала "зелено свијетло" улици да се обрачуна са "националним вјештицама".

"Најприје је у петак проваљено у стан моје дјевојке у Загребу, а затим сам у недјељу открио да се исто догодило и са мојим станом.

Јасно је да овдје не може бити ријечи ни о никаквој случајности, већ о јасној поруци шта би се могло догодити сљедеће уколико наставим са својим јавним дјеловањем", наводи Фрљић у јавном саопштењу.

Он подсјећа на досадашње начине застрашивања - од анонимних пријетећих писама, од којих је једно садржило фотографију на којој је био намонтиран призор одсијецања његове главе.

Такође, љетос су ратни ветерани "опсиједали" ријечки ХНК, у чему су им помагали и неки фудбалски навијачи, који су скандирали да ће се напити Фрљићеве крви.

Фрљић упозорава да је све то у сагласју са свим оним што у јавном простору против њега говори ХДЗ, те да десничари сада ударају и на његове ближње.

Оливер Фрљић познат је по представама које третирају актуелне проблеме друштва, како у Хрватској, тако и на простору некадашње Југославије. Често је мета хрватских десничарских удружења и политичких странака.