latinica  ћирилица
08/03/2016 |  13:02 | Аутор: СРНА

Становници Двора писали Пуповцу

Становници Двора у Хрватској упутили су отворено писмо предсједнику Српског народног вијећа и саборском заступнику Милораду Пуповцу у којем су затражили хитну акцију и помоћ у вези са проблемом планираног одлагалишта радиоактивног отпада у овој општини.
Милорад Пуповац - Фото: РТРС
Милорад ПуповацФото: РТРС

"Од Вас смо имали велика очекивања у смислу заштите наше заједнице и простора у којем живимо. С обзиром на то да се не понашате заштитнички према нама и нисте до сада стали у нашу одбрану по питању овог горућег проблема, одлучили смо Вас прозвати јавно", наводи се између осталог у писму.

У попратном тексту, који је јуче заједно с писмом достављен новинарима, наводи се да су становници очајни и забринути за своју и будућност своје дјеце, као и за животну средину.

"Зар требамо допустити да нас трују и бити сретни? Наш једини интерес је сачувати еколошки чист дио Хрватске, а присиљени смо вјеровати с обзиром на то да се не оглашавате, да је ријеч о политичкој трговини. Питамо Вас до када ће трајати овај злочин над народом и простором и шта ћете учинити да нас заштитите", наведено је у писму.

Становници Двора су отворена писма, у којима се противе изградњи одлагалишта радиоактивног отпада, припремили и за министре у Влади Хрватске и премијера Тихомира Орешковића.