latinica  ћирилица
09/03/2016 |  13:39 ⇒ 18:18 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Ријешити проблеме организација које хуманитарно дјелују (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је важност организација чији је примарни циљ да хуманитарним дјеловањем допринесу развоју грађанске свијести о борби за права жена, дјеце и особа са посебним потребама.
Бањалука - Цвијановић - састанак - Фото: СРНА
Бањалука - Цвијановић - састанакФото: СРНА

Цвијановићева је у разговару са представницама Савеза за ријетке болести Републике Српске, Савеза жена обољелих од рака дојке "Искра", Дјечијег едукативног центра "Свјетлице", Удружења за помоћ лицима са аутизмом "Дјеца свјетлости" и Удружења жена жртава рата Републике Српске размијенила мишљења и о могућностима за стварање бољих услова за рад ових удружења.

Она је истакла пуну опредијељеност Владе Републике Српске у рјешавању проблема са којима се сусрећу представници и чланови ових удружења, оцијенивши да је изузетно важно да у Српској постоје препознатљива удружења чији је активизам усмјерен ка помоћи и заштити најосјетљивијих популационих група, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Представнице невладиног сектора упознале су Цвијановићеву о потешкоћама са којима се суочавају у свом хуманитарном дјеловању, те активностима које спроводе ова удружења.

Оне су изразиле захвалност за подршку и напоре које улажу Цвијановићева и Влада Републике Српске како би се ублажили и системски ријешили проблеми са којима се свакодневно сусрећу представници и чланови ових удружења.

Састанку су присуствовале и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић, министар локалне управе и самоуправе Лејла Решић, те директор Џендер центра Републике Српске Мирјана Лукач.