latinica  ћирилица
17/03/2016 |  08:15 | Аутор: Б92

Индијан Велс- Надал савладао Зверева

Рафаел Надал показао је још једном колико је велики играч и борац савладавши Александра Зверева са 6:7(8), 6:0, 7:5 у осмини финала Мастерса у Индијан Велсу.

Млади Нијемац био је на корак од највеће побједе у каријери и премијерног пробоја у Топ50, имао је у трећем сету предност од 5:3, али је на меч лопти у деветом гему промашио чист зицер на мрежи и није се опоравио од тога.

Зверев је показао да је будућност тениса, одиграо је бриљантан меч против освајача 14 Грен слемова, али му се ипак стегла рука када је било најпотребније.

Од самог старта је било јасно да ће публика на другом највећем тениском терену на свијету уживати. Надал је играо на одличном нивоу, није то био онај Надал од прије неколико година, али је био и далеко од очајних издања из првог дијела 2015. године.

Његов ривал у борби за полуфинале биће Кеи Нишикори који је на херојски начин стигао до побједе над Џоном Изнером. Високи Американац лако је добио први сет са 6:1, али се Нишикори вратио у другом који је добио у тај-брејку.

Претходно је велико изненађење направио Давид Гофан који је побиједио Стана Вавринку.