latinica  ћирилица
19/03/2016 |  21:31 ⇒ 20/03/2016 | 07:42 | Аутор: РТРС

На РТРС: Ђоковић - Надал, Раонић први финалиста у Калифорнији

За пласман у финале турнира у Индијан Велсу најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић бори се против Шпанца Рафаела Надала. Канадски тенисер Милош Раонић прије овог меча постао је први финалиста у Калифорнији.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал (Илустрација: РТРС) -
Новак Ђоковић и Рафаел Надал (Илустрација: РТРС)

За пласман у финале турнира у Индијан Велсу најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић бориће се  против Шпанца Рафаела Надала. 

Побједом над Цонгом, Ђоковић је стигао на два корака од одбране титуле у Индијан Велсу, укупно рекордне пете и треће у низу.

Српски тенисер Ђоковић је до сада 47 пута играо са петим тенисером свијета и остварио 24 побједе. Ђоковић је Шпанца побиједио у посљедњих пет мечева, а посљедњи пут играли су ове године на турниру у Дохи, када је било 6:1 и 6:2 за Новака.

Рођени Подгоричанин Милош Раонић је у првом полуфиналу савладао Давида Гофана из Белгије са 6:3, 3:6, 6:3.

Раонић ће у финалу првог Мастерса сезоне у калифорнијској пустињи играти са бољим из 48. "класика" између Новака Ђоковића и Рафаела Надала.

Раонић је извукао максимум из свог сервиса, освојио је више од 80% поена на успјешно убачен први сервис, док је Гофан успио да искористи слаб други сервис ривала и освоји један сет.

Канађанин је први дио игре ријешио искористивши једину брејк шансу у четвртом гему, потом је Белгијанац преузео контролу и са два брејка изједначио на 1-1, да би Раонић подигао ниво свог сервиса и у трећем сету одиграо као на старту те искористио једину шансу за коначну побједу.

Турнир у Индијан Велсу игра се за наградни фонд од 7,1 милион долара.